top of page
Etsi
  • leffatutkalla

Henkien kätkemä


2001, 2t 5min, anime/seikkailu/fantasia


Ohjaus: Hayao Miyazaki

Käsikirjoitus: Hayao Miyazaki

Pääosissa: Rumi Hiiragi, Miyu Irino, Mari Natsuki, Yumi Tamai, Bunta Sagawara, Takashi Naitô & Yasuko Sawaguchi

Katsottavissa: Netflix

Kategoria: Instagram-äänestyksen voittaja & kauden "pakollinen" animaatio!


10-vuotias Chihiro Ogino (äänenä Rumi Hiiragi) on muuttamassa uuteen kaupunkiin vanhempiensa Akion (Takashi Naitô) ja Yûkon (Yasuko Sawaguchi) kanssa.


Matkalla Chihiro-rukka kuitenkin "eksyy" hyvin salassa pidettyyn henkien ja erilaisten örvelöiden sävyttämään kylpyläkompleksiin, jota johtaa inhottava noita-akka Yubaba (Mari Natsuki). Niin kuin kaikkien 10-vuotiaiden kuuluu tehdä, ryhtyy Chihiro töihin.


Studio Ghiblin toisen perustajan Hayao Miyazakin ohjaama ja "käsikirjoittama" elokuva on näyttävillä, erikoisilla ja paikoitellen myös kuumottavilla hahmoilla ja hienolla animaatiotyöllä siunattu, suurenkin yleisön rakastama anime.


Voitti historian toisena elokuvana parhaan animaation Oscar-palkinnon keväällä 2003. Leffa avasi omaperäisyydellään, hienolla tarinallaan ja menestyksellään ovia monille Studio Ghiblin ja ylipäätäänkin anime-elokuville.


Leffatutkan historian ensimmäinen anime ja samalla japanilainen elokuva. Viimeinkin!


Juuson arvio: "Henkien kätkemä(ä) on omalla osallani ollut varmaan ensimmäinen anime, mitä olen nähnyt. Tämän teoksen jälkeen olen tutustunut Studio Ghiblin tuotantoon lisää ihastuen elokuvien tyyliin ja tarinoihin. Tämä päräyttävä seikkailu pitää otteessaan useista katsontakerroista huolimatta ja tulen ehdottomasti palaamaan tähänkin henkisekoiluun uudelleen. 8,7/10"


Sakun arvio: "2000-luvun todellinen klassikko. Hyvä elokuva, mutta tuntui viimeisimmällä katselukerralla jopa lievästi yliarvostetulta, jäi jollain asteella ristiriitaiset fiilikset. Hayao Miyazakin ja tiimin luoma maailma ja sen hahmot on kyllä todella hienoja ja myös hauskoja. Annan 'vain' 7,9/10."

17 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page