top of page
Etsi
  • leffatutkalla

Leffatutkan odotetuimmat elokuvat 2023 – kauden päätösjakso!


Leffatutkan viides kausi päättyy!


Viidennen kauden päätösjaksossa käytiin läpi Leffatutkan poikien sekä kuuntelijoiden odotetuimpia elokuvia vuodelta 2023. Juuson ja Sakun mielestä kaikista odotetuimmat leffat löydät alta.


Leffatutka palaa kuudennen kauden merkeissä keväällä 2023, nähdään ja kuullaan taas silloin. Kivaa joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille!



Juuson valinnat:


Ohjaus: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers & Justin K. Thompson

Pääosissa (ääninä): Shameik Moore, Hailee Steinfeld & Jake Johnson


Huhuiltu ensi-ilta 2. kesäkuuta 2023.


Miles Morales, Gwen Stacy ja kumppanit tekevät paluun valkokankaalle supersuositun animaation jatko-osassa. Ensimmäinen osa näki päivänvalon vuonna 2018, kakkososa laajentaa maailmaa entisestään.



Ohjaus: Paul King

Pääosissa: Timothée Chalamet, Olivia Colman & Sally Hawkins


Huhuiltu ensi-ilta 15. joulukuuta 2023.


Elokuva seuraa nuoren Willy Wonkan toilailuja ja kuinka hän on muun muassa tavannut Oompa Lompat. Yksi huhuiltu näyttelijä Wonkaksi oli kukas muukaan kuin Tomppa Hollanti, mutta Timothée nappasi roolin itselleen.



Ohjaus: Lee Cronin

Pääosissa: Alyssa Sutherland, Lily Sullivan & Morgan Davies


Huhuiltu ensi-ilta 21. huhtikuuta 2023.


Klassikkokauhusarja saa jatkoa 10 vuoden tauon jälkeen. Kaupunkimiljööseen sijoitetussa tarinassa kaksi toisistaan etääntynyttä sisarusta joutuu taistelemaan lihaa himoitsevaa pahuutta vastaan.



Ohjaus: Sam Hargrave

Pääosissa: Chris Hemsworth, Golshifteh Farahani & Daniel Bernhardt


Tulossa Netflixiin vuoden 2023 aikana.


Vuonna 2020 Netflixissä ilmestynyt Extraction saa jatkoa. Odotettavissa on tiukkaa toimintaa, jossa ”Thor” mätkii menemään lihakset pullistellen. Kyseessä on Russon veljesten rustaama tarina.



Ohjaus: Marko Talli


Huhuiltu ensi-ilta 10. helmikuuta 2023.


Koomikko-näyttelijä-muusikko Jope Ruonansuun elämästä kertova dokumentti. Vuonna 2020 menehtyneen kansansuosikin elokuvan ovat käsikirjoittaneet ohjaaja Marko Tallin lisäksi Mika Räinä ja Nikke Bagge.



Ohjaus: David Gordon Green

Pääosissa: Ellen Burstyn, Ann Dowd & Leslie Odom Jr.


Huhuiltu ensi-ilta 13. lokakuuta 2023.


Leffa on jatkoa vuoden 1973 alkuperäiselle Manaajalle. Muun muassa uudet Halloween-elokuvat ohjannut David Gordon Green on puikoissa ja alkuperäisessä leffassa nähty Ellen Burstyn palaa rooliinsa Chris MacNeilinä!



Juuson kunniamaininnat:




Sakun valinnat:


Ohjaus: Damien Chazelle

Pääosissa: Margot Robbie, Diego Calva & Brad Pitt


Huhuiltu ensi-ilta meillä 20. tammikuuta 2023.


Onko Hollywood unelma vai helvetti? Elokuvassa seurataan useampaa hahmoa 1920-luvulla, juhlia sekä rappiota täynnä olevassa Los Angelesin luvatussa maassa. Nähdäänkö laulukohtauksia?



Ohjaus: Martin McDonagh

Pääosissa: Colin Farrell, Brendan Gleeson & Kerry Condon


Elokuva sai jo ensi-iltansa Yhdysvalloissa, huhuiltu Suomen ensi-ilta 3. helmikuuta 2023.


Kukkoilijat-jengi on koossa taas! Mustan huumorin sävyttämässä elokuvassa kaksi irlantilaista ystävää kokee välirikon ja seuraamukset eivät ole mukavia kummallekaan. Sai peräti kahdeksan Kultainen maapallo -ehdokkuutta.



Ohjaus: Steven Spielberg

Pääosissa: Michelle Williams, Paul Dano & Seth Rogen


Huhuiltu Suomen ensi-ilta 17.2.2023.


Tänä syksynä jo Amerikassa ensi-iltansa saanut Steven Spielbergin omasta elämästä ammentava tarina nappasi viisi Kultainen maapallo -ehdokkuutta. Mukana ehdokkuuksissa myös kukas muu kuin John Williams!



Ohjaus: James Mangold

Pääosissa: Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge & Mads Mikkelsen


Huhuiltu ensi-ilta 30. kesäkuuta 2023.


Indy’s Last Dance? Viidennen Indiana Jones -seikkailun ohjausvastuu on siirtynyt Spielbergiltä Mangoldille. Elokuvassa nähdään myös ilmeisesti digitaalisesti nuorennettu ”Indy”.



Ohjaus: Aleksi Delikouras

Pääosissa: Riku Nieminen, Mikko Töyssy & Minka Kuustonen


Ensi-ilta joskus vuonna 2023.


Tuomas Marjamäen kirjoihin perustuva Spede-elokuva näyttää muun muassa Uuno Turhapuro -hahmon syntytarinan. Kaljujen suomalaismiesten erikoismies Riku Nieminen nähdään nimiroolissa.



Ohjaus: Aku Louhimies

Pääosissa: ?


Elokuva on ehkä tulossa vuonna 2023? (Paljon kysymysmerkkejä!)


Kolmas versiointi kenties siitä tunnetuimmasta Arto Paasilinnan romaanista. Leffan ohjaava Louhimies on rustannut elokuvan käsikirjoituksen yhdessä Peter Franzénin ja Andrei Alénin kanssa.



Ohjaus: Scott Cooper

Pääosissa: Christian Bale, Harry Melling & Gillian Anderson


Elokuva julkaistaan ”valikoiduissa” leffateattereissa (eli jossain päin Jenkkilää) jo joulukuussa, mutta Netflixiin elokuva tulee 6. tammikuuta 2023.


Väsynyt ja paljon nähnyt etsivä palkataan tutkimaan murhia West Pointin kadettikouluun. Avukseen hän saa Edgar Allan Poe -nimisen nuorukaisen, hmm.



Ohjaus: Ridley Scott

Pääosissa: Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby & Tahar Rahim


Tulossa joskus vuonna 2023.


Stanley Kubrick ei siihen pystynyt, mutta Ridley Scott ilmeisesti pystyy. Tarina seuraa Napoleonin matkaa Ranskan keisariksi ja tämän rakkaussuhdetta vaimoonsa Josephineen.



Ohjaus: Martin Scorsese

Pääosissa: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro & Jesse Plemons


Ensi-illaksi huhuiltu toukokuuta 2023.


Osage-heimon jäseniä murhataan mysteerisissä olosuhteissa 1920-luvulla Oklahomassa. Apple TV+:n osittain tuottama leffa yhdistää Scorsesen, De Niron ja DiCaprion.



Ohjaus: Wes Anderson

Pääosissa: Scarlett Johansson, Tom Hanks & Margot Robbie


Huhuiltu ensi-ilta 23. kesäkuuta 2023.


Nuorten ja aikuistenkin elämä kokee mullistuksia 1950-luvun Amerikan fiktiivisessä aavikkokaupungissa. Asettelun mestari Wes Anderson juoksuttaa valkokankaille taas kerran älyttömän kattauksen Hollywood-kermaa.

25 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page