top of page
Etsi
  • leffatutkalla

Napapiirin sankarit


2010, 1t 32min, komedia/seikkailu/road movie


Ohjaus: Dome Karukoski

Käsikirjoitus: Pekko Pesonen

Pääosissa: Jussi Vatanen, Jasper Pääkkönen, Timo Lavikainen, Pamela Tola, Kari Ketonen, Miia Nuutila, Kari Hietalahti, Janne Reinikainen & Tommi Liski

Katsottavissa: Käykää lainaamassa kirjastosta, kaivakaa omaa elokuvahyllyä tai odottakaa seuraavaa televisionäytöstä (ehkä jo joulun aikoihin?)

Kategoria: Suositus + vitoskauden viimeinen normijakso!


”Vähän” lapanen Lapin mies, Janne Syväjäri (rooliinsa kuin nakutettu Jussi Vatanen) ei onnistu millään hankkimaan tikipoksia ja sekös ärsyttää parempaa puoliskoa Inari Junturaa (Pamela Tola). Matkalla tulee pari muuthujaa.


Jannen parhaat ystävät Kapu (Jasper Pääkkönen) ja Tapio Räihänen (semisti kiusallinen Timo Lavikainen) yrittävät auttaa tässä lähes ylitsepääsemättömässä yrityksessä hankkia digiboksi hyvällä timeshiftillä ja guidella.


Talvinen Lappi koettelee kolmikkoa ihan huolella, samaan aikaan kun niljakas Pikku-Mikko (Kari Ketonen) kihistelee muuttoa suunnittelevaa Inaria kotipuolessa.


Dome Karukosken neljäs kokoillan ohjaus on vauhdikas ja tiettyjen tarinakuvioiden kautta synkkäkin matka- ja kaverielokuva, jossa yhden illan ja yön aikana ehtii tapahtua vaikka ja mitä. Pääosakolmikon kemiat on tärkeässä roolissa ja ne myös toimivat.


Elokuva sisältää hienoja sävellyksiä Lance Hoganin säveltämänä sekä yllättävän kovan soundtrackin, joka sisältää muun muassa Kasevaa, Leevi & the Leavingisia sekä Vesteristä & Jonna Geageaa.


Elokuvasarjan uusin osa, Juha Wuolijoen ohjaama Napapiin sankarit 4 näkee päivänvalon 23. joulukuuta 2022. Teppo Airaksisen luotsaama sarjan toinen osa ilmestyi 2015 ja kolmas vuonna 2017, Tiina Lymin ohjaamana. Elokuvasarja on nähnyt peräti neljä eri ohjaajaa, mutta vain yhden käsikirjoittajan: Pekko Pesosen.


Juuson arvio: "Napapiirin Sankarit on minulle se elokuva, jonka haluaisin näyttää ihmiselle, joka kysyy millaisia elokuvia Suomesta tulee! Hauska, freesi ja omalaatuinen elokuva viihdyttää kerrasta toiseen. 8,1/10.”


Sakun arvio: ”Niin kuin varmaan todella moni muukin, niin Napapiirin sankarit on tullut nähtyä moneen otteeseen, mutta tasaisin väliajoin ’ripoteltuna’ se toimii. Paikoitellen älytön ja paikoitellen oikein näppärä stoori, jonka pääosissa rokkaavat Suomen kärkipään näyttelijät, vaikka Lapin murre meinaakin välillä vähän unohtua. ’Napis’ on oikeasti hyvä elokuva ja kotimaisen komedian moderni klassikko. Arvosana 7,8/10.”

13 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page