top of page
Etsi
  • leffatutkalla

The Interview


2014, 1t 53min, K16, komedia/toiminta/satiiri


Ohjaus: Evan Goldberg & Seth Rogen

Käsikirjoitus: Dan Sterling, Seth Rogen & Evan Goldberg

Pääosissa: James Franco, Seth Rogen, Randall Park, Lizzy Caplan, Diana Bang, Timothy Simons, Anders Holm & James Yi

Katsottavissa: Netflix, vuokrattavissa muun muassa Blockbusterista & Viaplaystä

Kategoria: Suositus, iso kiitos Elli!


Aaron Rapaport (Seth Rogen) toimii tuottajana kohupaljastuksista tunnetussa Dave Skylark Show’ssa. Omaa nimeään kantavan ohjelman tähti on suht puupäinen ja huonosti Klonkkua matkiva Dave (James Franco).


Vakavampien journalististen aiheiden pariin haikaileva Aaron saa kuulla, että Dave Skylarkilla ja hänen ohjelmallaan on tunnettu fani, josta ei kuitenkaan tiedetä hirveästi mitään: Pohjois-Korean pahamaineinen diktaattori Kim Jong-un (Randall Park). Aaron näkee tilaisuuden huippuluokan haastattelulle, CIA ja agentti Lacey (Lizzy Caplan) puolestaan mahdollisuuden salamurhaan.


The Interview aiheutti ilmestyessään tai pikemminkin jo ennen sitä, suurta kohua, kun elokuvan tuotantoyhtiö Sony Pictures joutui ison tietovuodon “uhriksi”. Tietovuodon tekijöiksi epäiltiin muun muassa juurikin pohjoiskorealaisia, ainakin FBI väitti että todisteitakin tästä löytyy. Niin tai näin, Pohjois-Koreassa ei oltu ilmeisesti kauhean innoissaan elokuvasta!


Elokuva tuotettiin 44 miljoonalla taalalla ja maailmanlaajuinen tuotto lippuluukuilla jäi alle 12 miljoonaan. Tähän vaikuttivat muun muassa edellä mainittu Sonyn tietovuotokohu, etukäteen vuodet juonipaljastukset ja lopulta rajattu teatterien määrä ensi-iltapäivänä. Kohuleffa tuotti lopulta omansa takaisin vuokra- ja myyntipalvelujen kautta, joissa se saavutti jonkinlaisen kulttisuosion.


Tarkkasilmäisille seuraajille The Interview’n juliste saattaa olla tuttu jo Leffatutkan 1. kauden kuvasta, käypäs tsekkaamassa ja varmasti hämmästyt yhdennäköisyydestä!


Leffatutka on The Interview -jakson julkaisun jälkeen jo perinteiseksi muodostuneella, puolivälin krouvin tauolla viikon päivien verran. Palataan asiaan 15. huhtikuuta!


Juuson arvio: “The Interview on aika perus Rogen + Franco komediaseikkailu (toki hieman rohkeampi sellainen), joka viihdyttää muun muassa tutuilla ja turvallisilla pieruvitseillä! Ei ole mikään mestariteos tämä, mutta kyllä tätä kelpaa katsella, kun tavoitteena on jumittaa ja tyhjentää mieli kaikesta ylimääräisestä muutamien makeiden naurujen kera. 6,4/10.”


Sakun arvio: “Kattelin The Interview’n toista kertaa suhteellisen lyhyen ajan sisällä ja pakko myöntää, että vitsit toimi paremmin ensimmäisellä kerralla. Lähtökohtaisesti Rogen-Goldberg tiimin huumori jaksaa sytyttää, vaikka (vai koska?) on paikoitellen pierukakkapyllypilu-tasoa. Kyllä The Interview huvittaa ja sen katsoo, mutta kolmanteen katselukertaan pidän vähän pidemmän tauon. Rohkeasta ja erilaisesta aiheesta propsit. Annan leffalle 6,7/10.”

7 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page