top of page
Etsi
  • leffatutkalla

Tenet


2020, 2t 30min, toiminta/scifi/mieltä venyttävä


Ohjaus: Christopher Nolan

Käsikirjoitus: Christopher Nolan

Pääosissa: John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Kenneth Branagh, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Himesh Patel, Yuri Kolokolnikov & Michael Caine

Katsottavissa: HBO & Telia TV

Kategoria: Suositus, Elinalle kiitokset!


John David Washington hyppäsi supertähtikategoriaan tai ainakin todella lähelle sitä Spike Leen BlacKkKlanssmanin (2018) pääosasuorituksella ja vakuutti nykyajan eeppisimpiä elokuvia tekevän Christopher Nolanin siinä määrin, että naarasi itselleen pääosan myös 2020 ensi-iltansa saaneesta Tenetistä.


Washington on nimetön agentti, ”Protagonist”, jonka tehtävänä on estää seuraavan maailmansodan synty. Yksinkertaista, eikö vain? No ei todellakaan.


Nolan on tunnettu eeppisten leffojen (Inception, Interstellar & Dunkirk muutamana esimerkkinä) lisäksi siitä, että hän ei päästä katsojaa helpolla, eikä suoria tai varsinkaan yksinkertaisia vastauksia anneta tuosta noin vain lapaan.


Jos vain mahdollista, niin Tenet kannattaa katsoa ajatuksen sekä ajan kanssa ja myös sen lisäksi, että Washingtonin rinnalla nähdään todella kovat Robert Pattinson Neilinä, Elizabeth Debicki Katina ja aina vakuuttava Kenneth Branagh Sator-nimisenä hahmona.


Toi keväällä 2021 Oscar-pystin parhaista erikoistehosteista Andrew Jacksonille, David Leelle, Andrew Lockleylle sekä Scott R. Fisherille. Voitto, joka ei todennäköisesti yllättänyt yhtään ketään.


Juuson arvio: "Tenet on vaikea elokuva. Mikäli keskittyminen katselun aikana on vaikeaa, kokeile rohkeasti uudelleen joku toinen päivä, sillä tässä mennään nopeasti solmuun. Kokonaisuutena leffa sykähdyttää ja jättää katsojan pohtimaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, joten sanoisin tämän Nolanin teoksen onnistuneen tehtävässään! 8/10."


Sakun arvio: ”Omalla tavallaan tuttua Chris Nolania, mutta kuitenkin jotain niin erilaista, mitä ollaan aiemmin nähty. Haastava on sana, jota uskallan väittää monen käyttävän Tenetistä ja käytän sitä itsekin. Ludwig Göranssonin score jytää kuin Hans Zimmerillä konsanaan. Arvosana 7,9/10.”

26 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Red Notice

bottom of page