top of page
Etsi
  • leffatutkalla

Kummeli Kultakuume - mukana tuottaja Markus Selinin kommentit!


1997, 1t 37min, komedia/seikkailu/kotimainen


Ohjaus: Matti Grönberg

Käsikirjoitus: Heikki Vihinen & Timo Kahilainen

Pääosissa: Heikki Silvennoinen, Heikki Hela, Timo Kahilainen, Heikki Vihinen, Mari Turunen, Kari Hietalahti, Jukka Puotila, Vesa-Matti Loiri, Kalle Holmberg & Oiva Lohtander

Katsottavissa: Löytyy YouTubesta 20-osaisena, vuokrattavissa Google Playstä ja Telia Playstä

Kategoria: Suositus Joopelta, kiitoksia! Jaksossa on mukana sekä Joopen kommentit että Elämäni elokuvina -vastaukset


Jatkuvasti tupakkia pummaava, kenties hieman mieleltään järkkynyt Elmeri Hautamäki (Heikki Silvennoinen) aiheuttaa pahennusta mielisairaalassa. Mielisairaalan ylilääkäri Raili Rasinkangas (Mari Turunen) sekä hoitajat Kulokoski (Kari Hietalahti) ja Janne-Petteri Broman (Heikki Hela) eivät meinaa saada miestä kuriin.


Elmerillä on kuitenkin hallussaan hivenen oudolta haiskahtavaa kultaa, tietoa aarteesta sekä suunnitelma. Tämän toteutukseen hän tarvitsee hoitaja Bromanin apua ja kaksikko lyökin niin sanotusti ”hynttyyt yhteen”.


Varsinainen kauhukaksikko muuttuu ryhmä rämäksi, kun Elmeri ja Janne-Petteri törmäävät mielenkiintoisesti nimettyihin kaksosmiehiin, ”Dilleen” (Timo Kahilainen) ja ”Jönssiin” (jo kolmas Heikki, Vihinen). Elämä ei ole kohdellut näitä kaksosia kummoisesti eivätkä he myöskään vastavuoroisesti sitä.


Nelikko lähtee suuntaamaan pohjoiseen ja selvittämään Kyrpä-Joosepin (Silvennoinen) ja ilkeän natsiupseeri Peter Northin (Jukka Puotila) sekä kulta-aarteen mysteeriä vuosikymmenten takaa.


Vuoden 1997 katsotuin kotimainen elokuva kuvattiin vain muutamassa viikossa. Voitti keväällä 1998 ensimmäistä kertaa jaetun Yleisö-Jussin ja oli ehdolla kahden palkinnon voittajaksi: miessivuosa (Hela) ja puvustus (Jaana Aro).


Kulttimaineen saanut komedia on järjestyksessään toinen Kummeli-leffa, jota pidetään yleisesti parhaimpana kummelilaisena. Elokuvassa on legendaarisia lausahduksia, jotka ovat päätyneet meemeiksikin asti.


Jaksossa on mukana suosittelija Joopen kommentit elokuvasta sekä Elämäni elokuvana -vastaukset. Tämän lisäksi jaksossa vierailee Kummeli Kultakuume -elokuvan tuottaja, Betoni-Jussillakin palkittu Markus Selin.


”Legendaarista!”


Juuson arvio: "Jos alienit saapuisivat Suomeen ja kysyisivät minulta kaikista suomalaisinta elokuvaa ikinä, niin antaisin heille Kummeli Kultakuume -elokuvan! Kansallishuumoria kansallismaisemissa höystettynä överillä tarinalla ja läjällä Suomen kovimpia näyttelijöitä. Miinuksena ehkä se, että Kummeli.... noh.... on Kummeli. 6,7/10.”


Sakun arvio: ”En ollut aiemmin Kultakuumetta nähnyt, varsinkin Kummeli-leffoihin on ollut vähän ristiriitainen suhde. Elokuva oli kuitenkin todella positiivinen yllätys ja se oli täynnä hauskoja heittoja. Varsinkin Hela ja Kahilainen ovat erinomaisia rooleissaan. Annan Goldfeverille arvosanaksi 7,2/10!”

12 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page