top of page
Etsi
  • leffatutkalla

Jojo Rabbit


2019, 1t 50min, satiiri/draama/sota


Ohjaus: Taika Waititi

Käsikirjoitus: Taika Waititi, perustuen Christine Leunensin kirjaan Caging Skies vuodelta 2004

Pääosissa: Roman Griffin Davis, Taika Waititi, Scarlett Johansson, Thomasin McKenzie, Archie Yates, Sam Rockwell, Rebel Wilson, Alfie Allen & Stephan Merchant

Katsottavissa: Disney+

Kategoria: Joonaksen suositus, thänks!


10-vuotias Johannes Betzler (kovan roolisuorituksen tekevä Roman Griffin Davis) asuu kaksin rakastavan äitinsä Rosien (aina hyvä Scarlett Jo(jo)hansson) kanssa Falkenheimin kaupungissa, 1940-luvun Saksassa. Johannes, näin kavereiden kesken ”Jojo” on ujo ja vaaleatukkainen poika, joka on aloittelemassa omaa natsipolkuaan Hitler-Jugendin riveissä. Jep.


Jojon korvaan kuiskii pojan mielikuvituksen tuote, muuan hassuviiksinen Adolf Hitler (elokuvan ohjaaja-käsikirjoittaja, uusiseelantilainen Taika Waititi). Adolf kannustaa, jakaa neuvojaan ja tarjoaa jatkuvasti savukkeita 10-vuotiaalle. Erinomainen isähahmo siis kaiken kaikkiaan!


Eräänä päivänä pikkunatsi Jojo saa hänen arvomaailmaansa epäsopivan yllätyksen ja siitäkös varsinainen perhossoppa syntyy.


Mainittua kolmikkoa tukevat muun muassa Sam Rockwell, Rebel Wilson sekä Thomasin McKenzie. Suhteellisen isosta, mutta hyvästä kattauksesta, moni hahmo saa niin sanotun tähtihetkensä tässä Waititin käsikirjoittamassa teoksessa.


Uusiseelantilais-belgialaisen kirjailija Christine Leunensin alkuperäisteokseen perustuva Jojo Rabbit oli kirjoitusvaiheessa useamman vuoden, kunnes Waititi työryhmineen sai elokuvan valkokankaille vuonna 2019. Tässä vaiheessa voi ehkä ”varoittaa”, että elokuvan huumori ei saata olla kaikkia varten. Toisaalta, onko mikään elokuva?


Leffa on myös kuusinkertainen Oscar-ehdokas ja yksinkertainen voittaja. Palkinto tuli sovitetusta käsikirjoituksesta Waititille.


Juuson arvio: "Jojo Rabbit on erilainen ja aika uniikki elokuva, joka teemoillaan ja tyylillään varmasti jakaa mielipiteitä. Itse tykkään Taikan tyylistä ja mustasta huumorista, joten tämä kolahtaa! 8/10.”


Sakun arvio: ”Parempi leffakokemus näin toisella katselukerralla! Hyvä elokuva, jossa nuoremman polven näyttelijät varastavat show’n. Mielikuvitus-Hitler on mielenkiintoinen ja hauska ratkaisu, Waititi vetää myös itse hyvän roolin. Ei kuitenkaan aivan nouse sinne kaikkein parhaimpien komedioiden joukkoon omissa papereissa, mutta hieno elokuva joka tapauksessa. Annan arvosanaksi 7,8/10.”

17 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page