top of page
Etsi
  • leffatutkalla

It Follows


2014, 1t 36min, jännitys/trilleri/kauhu


Ohjaus: David Robert Mitchell

Käsikirjoitus: David Robert Mitchell

Pääosissa: Maika Monroe, Lili Sepe, Keir Gilchrist, Olivia Luccardi, Daniel Zovatto & Jake Weary

Katsottavissa: Viaplay

Kategoria: Vähän jännitystä halloweenin kunniaksi!


Elokuvassa seurataan (tajusitteko, tajusittehan??) Jamie ”Jay” Heightia (Maika Monroe), nuorta opiskelijanaista, jolla on uusi poikaystäväkokelas Hugh (Jake Weary), välittävän oloinen sisko Kelly (Lili Sepe) sekä mukavia ystäviä Paul (Keir Gilchrist) ja Yara (Olivia Luccardi). Asiat ovat siis aivan vallan mainiosti.


Kyseinen status quo on voimissaan vain hetken aikaa, kunnes Jay ja Hugh antavat nuoren rakkauden kukoistaa ja asiat menevät tämän jälkeen ihan päin helvettiä. Tästä opetus: älä pelleile kukkien ja mehiläisten kanssa!


It Follows on ahdistava reilut puolitoista tuntia kestävä kokemus. Leffan nimi jo itsessään paljastaa, että mitä on tuleva tapahtuvan ja se on tehty varsin tyylikkäällä tavalla. Elokuvalla on jopa yllättäviä yhtäläisyyksiä Se-elokuvan (heitetään tähän vaikka uudemman version julkaisuvuosi 2017) kanssa, vaikka teokset ovat todella erilaisia kauhuelokuvia.


Ohjaaja-käsikirjoittaja David Robert Mitchellin nimi kannattaa pitää mielessä, hän ohjasi muutama vuosi It Followsin jälkeen oudon Under the Silver Laken (2018), jonka pääosassa nähdään Andrew Garfield. It Follows oli puolestaan ohjaajan toinen pitkä elokuva.


Juuson arvio: "It Follows on hyvällä tavalla erilainen kauhuleffa, joka ei turvaudu pelkästään itsestään selviin hyppypelotteisiin. Jännitystä luodaan odotuksen ja tietämättömyyden kautta hienosti. Annan tälle vahvat 6,9/10!"


Sakun arvio: ”Leffan ensimmäinen puolisko pitää katsojan aika tiukasti penkissä, mutta se on tämän elokuvan lopetus, joka lopulta kruunaa hyvän pätkän. Se saattaa jopa vaikka seurata ajatuksiin vielä myöhemminkin! Paljon hauskoja viittauksia sekä kunnianosoituksia kauhuklassikkojen suuntaan. Arvosana 7,3.”

11 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Red Notice

bottom of page