top of page
Etsi
  • leffatutkalla

Hymyilevä mies


2016, 1t 33min, draama/nyrkkeily/kotimainen


Ohjaus: Juho Kuosmanen

Käsikirjoitus: Mikko Myllylahti & Juho Kuosmanen

Pääosissa: Jarkko Lahti, Eero Milonoff, Oona Airola, Joonas Saartamo, Joanna Haartti & John Bosco Jr.

Katsottavissa: Viaplay

Kategoria: Suositus, kiitos Jimille!


Hymyilevän miehen ohjaaja-käsikirjoittaja Juho Kuosmasen debyytti pitkän elokuvan saralla voitti muun muassa Un Certain Regard -palkinnon Cannesin elokuvajuhlilla sekä peräti kahdeksan kotimaista Jussi-palkintoa, mukaan lukien paras elokuva ja ohjaaja.


Nöyrä pohojanmaalainen, Olli Mäki (todella kovassa kunnossa oleva Jarkko Lahti) valmistautuu ensimmäisenä suomalaisena minkään painoluokan nyrkkeilyn maailmanmestaruusotteluun. Amatööri-iskijänä kunnostautunut Mäki on noussut haastamaan höyhensarjan maailmanmestaruudesta kovanyrkkistä yhdysvaltalaista Davey Moorea (John Bosco Jr.).


Mäen valmentaja-manageri, muinoinaan itse Euroopan mestaruuden kevyessä sarjassa voittanut Elis Ask (klassinen ikävä mies Eero Milonoff) on onnistunut hankkimaan suhteilla sekä lainoilla maailmanmestaruusottelun Helsingin Olympiastadionille.


Stadikan spektaakkeliin valmistautumista ”häiritsee” Ollin rakas Raija Jänkä (erinomainen Oona Airola), joka on tullut iskijän mukana Kokkolan suunnilta Helsinkiin. Fokus on vaikea löytää ja Mäki joutuu ristipaineeseen jo ennen Mooren oikean ja vasemman nyrkin kohtaamista.


Ohjaaja Kuosmanen, kuvaaja J-P Passi, lavastaja Kari Kankaanpää ja pukusuunnittelusta vastannut Sari Suominen ovat onnistuneet luomaan hienon kuvan 1960-luvun Helsingistä ja valmistautumisesta Olli Mäen elämän suurimpaan koitokseen. Mustavalkoisuudella ja filmikuvauksella on toki iso rooli tässä, mutta yhtä kaikki.


Kuosmanen on jatkanut hienojen elokuvien tekemistä, joista uusin on Hytti nro 6, josta muuten löytyy myös Leffatutkan tekemä jakso, kaudelta 3.


Hymyilevä mies -jaksossa on mukana suosittelija Jimin kommentteja, kiitoksia elokuvan suosittelemisesta!


Juuson arvio: "Hymyilevä mies on mielestäni erilainen ja erottuva kotimainen elokuva. Väritön kuvaustyyli tuki tätä 60-luvulle sijoittuvaa tarinaa hienosti ja katsojana elokuvan parissa viihtyi alusta loppuun. Mitään WOW-efektiä en tästä saanut (harvoin saan kotimaisista tuotannoista), mutta kyllä tämä kannattaa katsoa! 7/10"


Sakun arvio: ”Ihan erinomainen kotimainen nyrkkeilydraama. Varsinkin Suomessa harvinainen alagenre, eikä näitä maailmallakaan ole liikaa nähty. Ensimmäisenä tulee mieleen aivan erilainen Kuin raivo härkä, mutta Hymyilevä mies pitää pintansa sitäkin klassikkoelokuvaa vastaan. Loistavat pääosasuoritukset kautta linjan ja tuotantoarvot ovat kohdillaan. Oli mukava nähdä mustavalkoisena muun muassa vanhaa Olympiastadionia. Ehdottomasti katsomisen arvoinen elokuva. 7,9/10.”

14 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page