top of page
Etsi
  • leffatutkalla

Hellraiser


1987, 1t 34min, kauhu/trilleri/romanssi/gore


Ohjaus: Clive Barker

Käsikirjoitus: Clive Barker, perustuen Barkerin omaan romaaniin The Hellbound Heart

Pääosissa: Andrew Robinson, Clare Higgins, Ashley Laurence, Sean Chapman, Oliver Smith & Robert Hines

Katsottavissa: YouTube

Kategoria: Suositus, kiitoksia Tatulle! Jaksossa mukana Tatun Elämäni elokuvana -vastaukset.


Frank (Sean Chapman) leikkii ullakolla varomattomasti kuumottavalla kuutiolla. Onko tämä ikinä hyvä idea? Velipoika Larry (Andrew Robinson) puolestaan suunnittelee muuttoa vaimonsa Julian (Clare Higgins) kanssa ja yrittää houkutella tytärtään Kirstyä (Ashley Laurence) myös mukaan.


Koko poppoo sotkeutuu mysteeriseen ja ikiaikaiseen paholaismeininkiin, jossa vastaan tulee muun muassa turhan kalpeanaamaisia piikkipäitä ja muita örvelöitä. Paikoitelleen ”lipsahdetaan” kunnon body horrorin puolelle. Vinkki: älä syö elokuvaa katsellessa!


Hyvin kirjoitettu tarina pysyy hyppysissä koko puolentoista tunnin kestonsa ajan, onhan aihepiiri ohjaaja/käsikirjoittaja Clive Barkerille suhteellisen tuttu, kun Hellraiser pohjautuu tekijän omaan romaaniin nimeltään The Hellbound Heart.


Elokuva on tietenkin 1980-luvun tuotos, mutta ainakin Leffatutkan mukaan se on kestänyt ajanpatinaa hyvin, erikoistehosteineen ja päivineen, vaikka niitä onkin eri tahoilta haukuttu.


Hellraiser on saanut vuosien varrella lukuisia jatko-osia. Jonkinlainen reboot-versio on myös tekeillä, jonka odotetaan ilmestyvän vuonna 2022. Myös Hellraiser-sarjasta on ollut puhetta. Saa nähdä mitä tuleman pitää!


Tämä body horror/romanssielokuvan kulttiklassikko (vai ihan vain klassikko?) tuli suosituksena Tatulta ja jaksossa on mukana Tatun Elämäni elokuvana -vastaukset. Kiitokset suosituksesta!


Juuson arvio: "Hellraiser ei ollut sitä mitä odotin. Hyvällä tavalla siis. Kyseessä ei ollut ihan perinteinen 'örvelö jahtaa teinejä' -kokemus, mikä oli virkistävää. Myös erikoistehosteet oli toteutettu paremmin mitä ajattelin! Vanha kauhu ei pelon tai ällötyksen puolesta minuun oikein kolahda, joten jotain jäin kuitenkin kaipaamaan! 6,8/10."


Sakun arvio: ”Elokuva yllätti kyllä ja oikeastaan pelkästään positiivisessa mielessä! Pieni pää ei meinaa kestää välillä ällöttävääkin kuvastoa, mutta selvisin.. Hyvä tarina pitää kuitenkin nostaa framille, leffassa on monta hyvää koukkua ja paljon yllättäviä asioita. Tietyt jutut tökkii kuitenkin pahasti, joten annan 6,3/10.”

13 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page