top of page
Etsi
  • leffatutkalla

Gemini Man

Päivitetty: 14. maalisk. 2021


2019, 1t 57min, toiminta/scifi/motion capture


Ohjaus: Ang Lee

Käsikirjoitus: Darren Lemke, David Benioff & Billy Ray

Pääosissa: Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen, Benedict Wong, Douglas Hodge & Ralph Brown

Katsottavissa: Netflix

Kategoria: Semiuutuus


Henry Brogan (Will Smith) on maailman kovin palkkamurhaaja sekä tarkka-ampujien aatelia ja heti elokuvan ensimmäisillä hetkillä nähdään tyylikäs ”viimeistely” junan rouhiessa eteenpäin maaseudulla.


Suoritetut salamurhat alkavat kuitenkin tehdä tehtävänsä Broganin mielelle ja hän tahtoo ulos näiltä peleiltä. Yhteyshenkilö Del Patterson (Ralph Brown) yrittää, jos ei kaikkeaan, niin ainakin jotakin pitääkseen Broganin alalla, mutta kun ei niin ei.


Maailman kovimmalla tekijällä on kuitenkin liikaa tietoa ja näkemystä, jotta häntä voitaisiin päästää pois tuosta vaan. Tuntemattomat sekä kummallisen tutut hahmot alkavat asettua poikkiteloin päähahmon tielle.


Motion capture -seikkailu vie meidät matkalle kolmeen maanosaan ja vauhti on suoraan sanottuna hurja. Niin hurja, että järki ei meinaa kestää kyydissä.


Leffan ohjaaja Ang Leen pari viimeisintä elokuvaa ovat flopanneet niin lippuluukuilla kuin arvostelujenkin saralla. Onko herran alamäki alkanut vai onko tuleva elokuva Thrilla in Manilla kaivattu valo tunnelin päässä?


Juuson arvio: ”Toivoin, että Gemini Man olisi ollut hyvä elokuva, sillä idea leffaan on ihan mielenkiintoinen ja Will Smithin roolisuoritukset toimivat lähes aina. Toiveistani huolimatta sain katsoa aivan kaameaa cgi perseilyä, erittäin reiällistä juonta sekä seitinohuita hahmoja. Jos olisin 12-vuotias, luultavasti tykkäisin tästä elokuvasta. 5,9/10.”


Sakun arvio: ”Onko Ang Lee menettänyt tatsinsa elokuvohjaajana? Ehkä, ehkä ei. Will Smithin äijäily ei riitä, kun AIVAN USKOMATTOMAN älyttömiä asioita tapahtuu ja loogisuus heitetään romukoppaan. Elokuvan valmistuminen venähti parikymmentä vuotta puutteellisen teknologian takia, mutta en tiedä oliko vieläkään tämän leffan aika. Arvosanaksi 6,1.”

17 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page