top of page
Etsi
  • leffatutkalla

Everything Everywhere All at Once


2022, 2t 19min, K16, seikkailu/komedia/multiversumi


Ohjaus: Dan Kwan & Daniel Scheinert

Käsikirjoitus: Dan Kwan & Daniel Scheinert

Pääosissa: Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Stephanie Hsu, James Hong, Jamie Lee Curtis, Tallie Medel, Brian Le & Harry Shum Jr.

Katsottavissa: Elisa Viihde Viaplay, löytyy myös eri vuokrauspalveluista

Kategoria: Suositus Strösseliltä verkkosivujen kautta, lämmin kiitos suosituksesta!


Evelyn Wang (loistava Michelle Yeoh) on kiinalaissyntyinen nainen, joka pyörittää pesulaa yhdessä miehensä Waymondin (loistava Ke Huy Quan) kanssa. Illalla olisi luvassa suuret kiinalaisen uuden vuoden juhlat ja tapaaminen veroviraston kanssa painaa myös päälle. Päivä on rankka.


Mukana kuvioissa pyörii tytär Joy (loistava Stephanie Hsu) ja Kiinasta juuri äskettäin Yhdysvaltoihin saapunut Evelynin isäukko Gong Gong (James Hong).


Evelyn, Waymond ja Gong Gong pääsevät kuin pääsevätkin tapaamiseen veroviraston tiukan tädin, Deirdre Beaubeirdren (Jamie Lee Curtis) kanssa, mutta Evelynin maailma mullistuu muuten kuin viranomaisen kapulakieltä kuunnellessa. Pesulan pyörittäjä saattaa olla avain maailman pelastamiseen. Tehtävä on juuri niin vaikea miltä se kuulostaakin, kun koko Wangien perhe on mukana multiversumien välisessä sekoilussa.


EEAAO:ta on todella hankala selittää, joten ei parane edes yrittää liikoja. Leffa löytyy Elisa Viihde Viaplaystä ja monista elokuvien vuokrauspalveluista, joten se kannattaa vilkuilla ja kuunnella sen jälkeen vaikkapa Leffatutkan poikien jakso. Ja KOETTAA pysyä mukana.


”The Danielsien” ohjaama ja käsikirjoittama leffa oli yksi vuoden 2022 elokuvatapauksista. Se tienasi noin 25 miljoonan dollarin budjetillaan yli 107 miljoonaa, voitti jo kaksi Kultaista maapalloa (naispääosa Yeohille ja miessivuosa Quanille) sekä sai peräti 10 Bafta- ja 11 Oscar-ehdokkuutta. Hattu päästä!


Baftat jaetaan sunnuntaina 19. helmikuuta ja Oscarit 13. maaliskuuta, sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa.


Juuson arvio: ”EEAAO oli ensikerralla suht haastava elokuva ja tykkäsinkin teoksesta toisella katsontakerralla enemmän. Hienosti toteutettu multiversumi-sekoilu, jossa on erinomainen ydin ja ’viesti’. Leffa ei kuitenkaan syystä tai toisesta jättänyt itseeni lähtemätöntä vaikutusta. 7,6/10.”


Sakun arvio: ”Leffa ei säväyttänyt ihan samalla tavalla toisella katselukerralla, mikä on toki ymmärrettävää, kun vertaa leffateatterin tunnelmaa kotikatsomoon. Kaikki pääosien esittäjät vetävät hyvät roolit, mutta varsinkin Stephanie Hsu säväytti näin toisella kerralla, todella hieno roolisuoritus! Komeasti leikatun ja kuvatun elokuvan viimeistelee mielikuvitukselliset erikoistehosteet ja musiikki, joka luo tunnelmaa. Annan EEAAO:lle sellaisen arvosanan, kuin 7,9/10.”

9 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page