top of page
Etsi
  • leffatutkalla

A Quiet Place – Hiljainen paikka


2018, 1t 27min, K16, jännitys/trilleri/kauhu


Ohjaus: John Krasinski

Käsikirjoitus: Bryan Woods, Scott Beck & John Krasinski

Pääosissa: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds, Noah Jupe, Cade Woodward & Leon Russom

Katsottavissa: Ruutu+ & Viaplay

Kategoria: Suositus, lämmin kiitos Tuukka!


Maatilalla asusteleva Abbottien perhe käy "shoppailemassa" ilman kenkiä läheisen kaupungin marketissa. Yllättävän hiljaiselta ja hylätyltä vaikuttavassa kaupassa pääasiallisena kohteena on lääkkeet, sillä perheen toiseksi nuorimmainen, Marcus (Noah Jupe) on kipeänä.


Perhe elää kolmatta kuukautta maailmassa, jossa täytyy olla syystä tai toisesta hyvin hiljaa. Isä Lee (ohjaaja-käsikirjoittaja John Krasinski) ja äiti Evelyn (Emily Blunt) pitävät jöötä ja johdattavat perheen hiekkapolkua pitkin kotimatkalle. Matkalla kotiin perhettä kohtaa tragedia.


Elokuvan äänimaailma on ymmärrettävästi syistä todella tärkeässä roolissa, kun puhetta ei ole juuri ollenkaan. Ja se kyllä toimii, mitä ei varsinaisesti voi pitää yllätyksenä. Elokuvan ilmestymisen aikoihin äänileikkauksesta ja äänimiksauksesta jaettiin vielä omat Oscarinsa ja elokuva pääsi ehdokkaaksi ensiksi mainitussa kategoriassa. Ethan Van der Ryn (tuttu mies LotReista, hei!!) ja Eerik Aadahl hävisivät palkinnon Bohemian Rhapsodyn John Warhurstille sekä Nina Hartstonelle.


“Ainoastaan” 17 miljoonan taalan budjetilla tuotettu Hiljainen paikka yllätti ilmestyessään omaperäisyydellään sekä jännittävyydellään lähes kaikki ja tuotti maailman lippuluukuilla erittäin kunnioitettavat 340 miljoonaa dollaria.


Yllätyshitin jatko-osa Hiljainen paikka: Osa 2 julkaistiin alun perin vuonna 2020, mutta muun muassa pandemian ja muiden syiden aiheuttamien viivästysten takia sen Suomen ensi-ilta oli vasta kesäkuussa 2021. Esiosa Hiljainen paikka: Päivä yksi saa puolestaan ensi-iltansa heinäkuussa 2024 ja ilmeisesti varsinaisen leffasarjan kolmas osa näkee päivänvalon joskus vuoden 2025 aikana. Ehkä?


John Krasinski vastasi kahden ensimmäisen osan ohjauksesta, esiosan ohjaamoon on hypännyt Michael Sarnoski ja kolmososan ohjaajasta ei ole ilmeisesti vielä täyttä varmuutta. Palaisiko partasuu-Krasinski mahdollisesti ohjaajaksi osa kolmoseen?


Leffatutka jää suurella jännityksellä odottamaan, mitä tuleman pitää!


Juuson arvio: “8,3/10”


Sakun arvio: Tulipa suosittelun myötä katsottua Hiljainen paikka monen vuoden tauon jälkeen ja kyllähän se toimittelee! Tosi kummallista, että oikean elämän avioparin kemia pelittää hienosti ja perhe-elämän dynamiikka on muutenkin hyvä. Elokuvan idea hiljaisuudesta on aikamoisen uniikki ja muu äänimaailma korostuu entisestään, kun puhetta ei juurikaan kuulla. Jännittävä tapaus, jossa on tehty keskivertoa enemmän rohkeita valintoja. Annan Hiljaiselle paikalle arvosanaksi 7,8/10.”

8 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page